Nu är det höst på Arninge Gk. Läs här om vad som gäller. Välkomna!

Nu är det höst på Arninge GK.

Vissa anser att hösten är bästa tiden för en golfrunda. Lite färre som spelar, vackra höstfärger, lägre greenfee men fortfarande en bra bana. 

Lite kyligare, särskilt tidigt och sent på dagen. Flera lager kläder rekommenderas. Utrustning för höstgolf finns att köpa i vår välsorterade golfshop. Mössor, vinterhandskar, varma tröjor mm.

Banan är fortfarande öppet ett tag till. Den är i skrivande stund inte särskilt blöt och kan komma att vara öppen en bit in i november om det inte kommer alltför mycket regn den närmaste tiden.

Golfbilar är fortfarande tillåtna på banan, dock längst t o m sista oktober.

Höstgreenfee gäller.

Bollarna blir lite leriga på vissa ställen på banan så vi har infört lägesförbättring med ett scorekort på fairways.  

Är det frost på morgonen så är dock banan stängd tills frosten försvinner.

Höst innebär bl a att det pågår några arbeten på banan som vi ber er ha överseende med. Bl a så byggs några tees om, vissa greener har vertikalskurits, några hålpipats och dressas, några nya dräneringar grävs. Allt detta för att banan skall bli ännu bättre till nästa säsong.

Övningsområdet är nu stängt för säsongen, för renoverings- och förbättringsåtgärder.

Driving rangen är öppen så länge det fortfarande går att plocka bollar med bollplockaren.

 Chippinggreen och puttinggreen är öppna några dagar till. 

Hösten innebär också nya öppettider. (gäller tills vidare)

Reception & shop

Är öppen så länge banan är öppen

Måndag-fredag 10.00-14.00

Lördag-söndag 09.00-14.00

Restaurangen

Öppen med begränsade öppettider. Lunch serveras t o m fredag 26 oktober. Helgen 27-28 är kiosken öppen några timmar på förmiddagen. Därefter stänger restaurangen helt under några veckor. Den öppnar igen i december för julbord. Info om detta på www.arningegolfkrog.se 

Välkomna ut på lite härlig höstgolf.

 

Skidspår 

Samarbetet med Täby konstsnöspår fortsätter även denna vinter. De jobbar hårt för att producera snö så fort det blir tillräckligt med minusgrader. Under perioden slutet av december till mitten av mars brukar det finnas mycket bra konstsnöspår att åka på. Spåren dras nu om så att de inte kommer att gå över eller längs med hål 9:s fairway. Som tidigare år så åker fullbetalande medlemmar i Arninge GK fritt i skidspåren. Värde 1.200:-

 

Kommentarer