OOM regler 2017

Order of Merit - medlemmar i Arninge Golfklubb

• Kvalificering till finalen sker med poängberäkning.
  • Startpoäng – samtliga startande får 10 poäng för deltagande i tävlingen.
  • Placeringspoäng – 25 poäng till vinnaren, 20 poäng till 2:an, 18 poäng till 3:an, 17 poäng till 4:an och därefter i en fallande skala ned till 1 poäng för en 20:e plats.
  • Placeringspoäng delas ut efter att spelare från andra klubbar är bortplockade.
  • Placeringspoängen är lika för varje klass, oavsett antal spelare i respektive klass.
  • I par- och lagtävlingar får båda i paret eller samtliga i laget poäng, som placeringen ger, dvs ingen delning av poängen.
  • En förutsättning för poäng är att tävlingen är fullföljd.
  • Avbruten tävling ger inga poäng.
  • Tävlingar som ingår i OoM framgår av tävlingsprogrammet 2017.
  • Ställer man upp som tävlingsledare och inte deltar i får man 20 poäng vid första tillfället, samt 20 poäng för varje efterföljande tävling under förutsättning att tävlingarna ingår i OoM.
  • Tävlingsfunktionärer får 10 poäng under förutsättning att tävlingarna ingår i OoM.

Majortävlingar

• Antal tävlingar: 6 st Order of Merit Major arrangeras 2017.
  • Bana: 2 tävlingar på varje klubb (Arninge GK, Öst GK och ÅbGK)
  • Spelform: Individuell slaggolf 18 hål.
  • Klasser: herr- och damklass.
  • Antal deltagare: Max 120 deltagare varav arrangerande klubb tilldelas 70 deltagare gästande klubb max 25 deltagare vardera.
  • Startpoäng: Samtliga startande får 10 poäng för deltagande i tävlingen.
  • Placeringspoäng: 25 poäng till vinnaren, 20 poäng till 2:an, 18 poäng till 3:an, 17 poäng till 4:an och därefter i en fallande skala ned till 1 poäng för en 20:e plats.(oavsätt klubbtillhörighet)

• Vinnare av respektive klass (herr och dam) får en plats på OoM-resan. Endast hemmaspelare kan vinna detta pris.

• Om en gästande spelare vinner tävlingen så går detta pris till den högst placerade hemmaspelaren. På detta sätt utses fyra spelare (en herre och en dam vid klubbens första majortävling och sedan ytterligare en herre och en dam vid klubbens andra majortävling). Dessa fyra spelare kommer att representera sin klubb och delta i klubbmatchen vid OoM-resan våren 2018.

Order of Merit finalen

• Totalsegraren på OoM-listan är direkt kvalificerad.
  • Vid lika totalpoäng gäller följande för särskilljning: Flest 1:a platser, därefter 2:a platser, osv.
  • Från totallistan går de 29 bästa och lika poäng till finalspel.
  • Finalen spelas över 18 hål slaggolf med hcp.
  • Ev vinst kan inte överlåtas till annan person, utan går då vidare i placeringsordning.

Deltagare till OoM-resan utses enligt följande

• Totalvinnaren i OoM (poänglistan)
  • Vinnaren av OoM-finalen.
  • Vinnaren av den utlottade platsen bland deltagarna i finalen.
  • Vinnare av Majortävling respektive klass (herr och dam) på hemmabanan.
  • Vinnaren av Funktionärsgolfen.
  • Minimiålder för att vinna en resa är 18 år eller med medföljande målsman (på egen bekostnad)

• En person kan inte vinna flera resor, dvs. om en majorvinnare blir aktuell enligt fördelningen ovan så går resan till nästa spelare i poänglistan /resultatlistan och tas även bort vid utlottningen.

Order of Merit – funktionärer

Tävling om platsen att representera Arninge GK i riksfinalen mot Österåker och Åkersberga GK.

Vilka får delta:

• Efter att ha arbetat av sina 6 timmar för att få tillbaka städdepositionen får alla som arbetat ideellt som funktionär, i kommittéer och i styrelsen chansen att vara med.
  • Ordförande i respektive kommitté utser 5 personer som varit extra aktiva under säsongen (ej ledamöter, de får vara med ändå). Gäller alla kommittéer utom hcp och lag, där endast ledamöterna får vara med.
  • Vinnaren av tävlingen får representera Arninge GK i riksfinalen av OoM mot övriga golfklubbar.
  • Funktionärsgolfen spelas över 18 hål slaggolf med hcp.

Hur rapportera

Respektive kommittéordförande rapporterar in till Lasse Nordlöf vilka funktionärer som ska vara med.