OOM regler 2018

Order of Merit gäller för medlemmar i Arninge Golfklubb

• Alla tävlingar, inklusive första dagen i öppna KM, ingår i OOM, förutom KM Klass, Nybörjartävlingen och de två damtävlingarna som finns i tävlingsprogrammet 2018.
  • Kvalificering till finalen sker med poängberäkning.
  • I varje tävling får de 25 första platserna poäng.
  • Placeringspoäng delas ut efter att spelare från andra klubbar är bortplockade.
  • Placeringspoängen är lika för varje klass, oavsett antal spelare i respektive klass.
  • I par och lagtävlingar får båda i paret eller samtliga i laget poäng som placeringen ger, dvs ingen delning av poängen.
  • Alla som tävlar får OOM-poäng oavsett om de har ETH eller inte (fast de får inget pris). Dock måste man ha ETH på finaldagen för att få spela finalen. Så resultatlistan som ni drar ut måste vara med alla lagen i rätt ordning och så får ni manuellt utesluta de som inte ska ha pris när ni håller prisutdelningen.
  • En förutsättning för poäng är att tävlingen är fullföljd.
  • Avbruten tävling ger inga poäng.
  • Ställer man upp som tävlingsledare och inte deltar får man 10 poäng vid första tillfället och 5 poäng för varje efterföljande tävling, under förutsättning att tävlingarna ingår i OoM.

Order of Merit finalen

• Totalsegraren på OoM-listan är direkt kvalificerad.
  • Från totallistan går de 30 bästa till finalspel.
  • Finalen spelas över 18 hål slaggolf med hcp.
  • Villkoret att få vara med och spela finalen är att man har ETH, Erkänt Tävlingshandicap (minst 4 hcp-grundande rundor de 12 senaste månaderna) på finaldagen.
  • Ev. vinst kan inte överlåtas till annan person, utan går då vidare i placeringsordning.

Poängberäkning i kvaltävlingarna under året:

Plats             Poäng

1                    15

2                    13

3                    11

4                    10

5                    8

6                    7

7                    6

8                    5

9                    4

10                 3

11                 2

12                 2

13                 2

14-25            1

Order of Merit – funktionärer

Tävling om att få åka med på vinnarresan.

Vilka får delta:

• Efter att ha arbetat av sina 6 timmar för att få tillbaka städdepositionen får alla som arbetat ideellt som funktionär, i kommittéer och i styrelsen chansen att vara med.
  • Ordförande i respektive kommitté utser 5 personer som varit extra aktiva under säsongen (ej ledamöter, de får vara med ändå). Gäller alla kommittéer utom hcp och lag, där endast ledamöterna får vara med.
  • Vinnaren av tävlingen får åka med på vinnarresan.
  • Funktionärsgolfen spelas över 18 hål slaggolf med hcp.
  • Ev vinst kan inte överlåtas till annan person, utan går då vidare i placeringsordning.

Hur rapportera

Respektive kommittéordförande rapporterar in till Lasse Nordlöf vilka funktionärer som ska vara med.