Förhållningssätt och regler med anledning av Covid-19

Viktig information

Regler och rekommendationer angående Covid-19 på Arninge GK

Denna information uppdateras om/när FHM:s ändrar sina råd och rekommendationer. Vi välkomnar både gäster och medlemmar till Arninge GK! Det är viktigt att alla som besöker klubben följer de rekommendationer som FHM och Svenska Golfförbundet tagit fram.

På Arninge GK ber vi dig:

• Stanna hemma om du har det minsta symptom som snuva, feber, halsont eller hosta.
  • Respektera de skyltar och hänvisningar som finns på klubben.
  • Var noggrann med din handhygien.
  • Håll avstånd både inom- och utomhus.

Tillsammans gör vi golfklubben till en säker plats att besöka.

Välkommen till Arninge GK!

• Vid spel på banan: Låt flaggan sitta i kvar hålet.
  • Kratta med klubba eller skor efter ett bunkerbesök.

Restaurangen;

Vi fortsätter även denna säsong med vårt arbete att du som gäst på Arninge GK och under ditt besök i restaurangen eller i vår kiosk ska känna dig trygg och säker.

• Vi ber alla våra gäster att tillämpa god handhygien och tvätta er med tvål och vatten, när det inte finns möjlighet har vi stationer med handsprit tillgängliga.
  • Både i restaurangen och i vår kiosk har vi avgränsningar som hjälper oss att hålla avstånd, både för din och personalens säkerhet.
  • Vi ber er att stanna hemma om ni har några symptom och självklart gör vi detsamma.
  • Vi har spritt ut våra bord både inne i restaurangen och på vår uteservering för att det ska hålla rekommenderat avstånd till varandra.
  • Just nu har vi en regel som säger max 4 personer per bord och vi ber er att respektera detta.
  • Vi håller oss hela tiden uppdaterade om aktuella regler från folkhälsomyndigheten och regeringen och har även löpande kontakt med ansvarig från Täby kommun.

Shop/reception;

Max 20 personer får vistas samtidigt i lokalen. Handsprit finns vid entrén samt vid receptionsdisken.

Plexiglasruta hänger framför personalen vid receptionsdisken.

Kurser och lektioner:

• Max 8 personer/ grupp.
  • Handsprit finns i studion.
  • Vi torkar av handtag och utrustning regelbundet.
  • Vi håller ett säkert avstånd till varandra och genomför i största möjliga mån våra kurser och lektioner utomhus.'

Kansliet;

Undvik fysiska besök i kansliet. Använd i första hand telefon eller mail.Om du behöver besöka kansliet så kom en i taget och håll avstånd.

Tävlingar;

Generellt avråder Svenska Golfförbundet alla typer av tävlingar t o m 18 april. Då kommer nya rekommendationer.

För närvarande råder väldigt stor smittspridning i Sverige och sedan 1 mars 2021 avråder FHM starkt alla idrotter från att arrangera tävlingar, med undantag för yrkesmässig idrott. För SGF är det självklart att följa denna avrådan.

Tills vidare gäller därför SGF:s starka rekommendation att inte genomföra någon tävlingsverksamhet alls i Golfsverige. Undantag är tävlingar som faller inom RF:s och SGF:s definition av yrkesmässig idrott.

SGF har också beslutat att inte arrangera några förbundstävlingar (A- och B-tävlingar) förutom de tävlingar som klassas som yrkesmässig idrott, och inga tävlingar registreras heller i SGF Golf Ranking.

Tävlingsavrådan gäller just nu till och med 25 april. Beslutet förlängs eller omvärderas veckovis.

När det åter blir tillåtet att arrangera tävlingar rekommenderar vi i första hand löpande start.

Ingen samling före eller efter tävlingen.

Inget byte av scorekort.

Resultat presenteras via mail till deltagarna och priser kan hämtas endera på klubben eller hos arrangören.

Hälsningar Arninge GK