Seniorkommittén driver en verksamhet som riktar sig till alla 60+ medlemmar.

Golfsäsongen 2021 - den 22a seniorsäsongen i Arninge GK:s historia.

Pandemin satte sina spår i starten på säsongen 2021 eftersom Golfförbundet meddelat att tävlingsstopp gällde under våren. Det innebar att vi fick inleda med fyra omgångar ”organiserat sällskapsspel” under maj månad innan tävlingsförbudet hävdes fr.o.m. den 2 juni.

Vi hängde på låset och säsongens första Antikrunda spelades samma dag som förbudet upphävdes och redan veckan efter startade av vår matchspelstävling Pantercupen. Nytt för årets säsong var att vi infört tre handicap-baserade klasser i Antikrundan. Syftet var att få en bättre spridning av priserna mellan deltagarna. Annars genomfördes Antikrundan traditionsenligt som en slaggolfstävling kryddat med en running eclectic över säsongens alla 10 omgångar.

Under våren spelade vi utöver fem omgångar av Antikrundan och de inledande omgångarna av Pantercupen också klubbmöten mot Waxholms och Åkersbergas seniorer. Bägge klubbmötena spelades på bortaplan och trots bra spel från Arninges sida förlorade vi bägge mötena med knapp marginal. Nästa säsong får vi fördelen av hemmabana och då ska vi revanschera oss.

Efter ett kortare uppehåll i juli startadehöstsäsongen den 4 augusti med Seniorernas Dag som inte tidigare varit en del av seniorprogrammet. Tävlingen kom till efter att klubben beviljats ett aktivitetsbidrag för seniorverksamheten från Riksidrottsförbundet. Uppslutningen var enastående och inte mindre än 21 lag (84 spelare) kom till start i scramblen vilket är deltagarrekord för en enskild seniortävling. Dessutom kunde vi notera att ett tjugotal spelare deltog för första gången i seniorsammanhang vilket var ett av syftena med evenemanget. Spelet genomfördes med gemensam start så vid 08:30 på morgonen blev det liv och rörelse över hela banan på en gång.
När alla kämpat färdigt och spelet avslutats avnjöts en gemensam lunch på golfrestaurangens uteservering.

Efter denna rivstart på hösten fortsatte spelet med fler Antikrundor för att vi i slutet av augusti genomförde Höstklubban som alltid spelas på en annan bana än Arninge. I år spelades den på Grönlund GK och det var den 20e upplagan sedan starten 2001. Intresset för årets upplaga var stort och 44 spelare (nytt deltagarrekord) gjorde resan upp till Almunge och kom till start trots dåliga väderutsikter. Nu blev vädret betydligt bättre än väntat och banan var i utmärkt kondition och många positiva röster över banan hördes också efter avslutat spel när den efterföljande och välförtjänta lunchen avnjöts i klubbens restaurant.

I september månad ökar alltid spänningen när vi går in i de avgörande omgångarna av Antikrundan och det blev förändringar i resultatlistan ända in i sista omgången. När Antikrundan var färdigspelad återstod den traditionsenliga säsongsavslutningen som ägde rum den 29 september. Då vi spelade en scramble med efterföljande lunch för att därefter var det samlas i klubbhuset för prisutdelningar av årets säsongstävlingar. Komplett lista med samtliga pristagare för Antikrundan och Pantercupen finns i en separat bilaga här på hemsidan.

Ett stort tack för denna säsong och låt oss nu hoppas att vi slipper nya pandemiutbrott under vinterhalvåret så att vi inte behöver oroa oss för den längre och kan starta seniorsäsongen som brukligt första veckan i maj nästa år.

Planeringen för säsongen 2022 har börjat så smått och under februari borde säsongsprogrammet vara färdigt. Hoppas ni får möjlighet att spela lite golf under tiden och om inte annat så kan lite inomhusträning aldrig skada.

Tack för i år och väl mött nästa säsong!

Seniorkommittén

KONTAKTPERSONER SENIORKOMMITÉN

Jan Grönwall, Ordförande/Tävlingsansvarig  -  0703 468108   jan.gronwall@telia.com
Britt.Henningsson, webbansvarig -  0708 749423   britt.henningsson@gmail.com