Seniorkommittén driver en verksamhet som riktar sig till alla 60+ medlemmar.

Antikrundan 5 och klubbmötet mot Åkersberga har avgjorts.

Antikrundan 5 gick av stapeln den 14 juli och den här gången var vädergudarna på bättre humör än onsdagen före och tävlingen kunde genomföras i strålande väder.
Damerna fortsätter att spela bäst genom att ta hand om både första och andra platsen. Denna gång vann Lillemor Silfverling på utmärkta 68 slag med Eva Lövgren på andra plats endast ett slag efter. På tredje plats kom Lennart Skargren med 70 slag ett resultat han delade med tre andra spelare som dock placerades efter Lennart enligt principen att lägst spelhandicap placeras först. Vi gratulerar och saluterar de fina insatserna och priserna får ni i samband med nästa Antikrunda som spelas den 11 augusti.

Efter fyra spelade ronder i Antikrundan börjar det bli intressant att titta på ställningen i eclectic. I klass A har Åke Andersson tagit ledningen med 58 slag tätt följd av Peter Norrby (som vann 2016) med 59 slag. I B-klassen är det delad ledning mellan Eva Lövgren och Tommy G Fredriksson som bägge har 56 slag medan fjolårets segrare Lillemor Silfverling tagit täten med låga 53 före Ciccie Skårman på 54 slag i C-klassen.
För slaggolfsmomentet ”5 Bästa” är det väl tidigt att se en tendens efter bara fyra ronder.
Vi har nu lagt fast att ny speldag för Antikrundan 4 blir den 8 september. Vi har annullerat alla tidigare anmälningar så de som vill delta den 8 september måste göra en ny anmälan.

På fredagen samma vecka spelade vi vårt årliga klubbmöte mot Åkersbergas seniorer. Tävlingen genomfördes på Åkersbergas bana och varje lag ställde upp med 20 spelare. Banan var i bra skick och vi fick se många bra prestationer. Lagtävlingen där de 10 bästa resultaten läggs samman vanns av hemmalaget på 720 slag. Arninges lag gjorde dock sin bästa prestation någonsin på Åkersbergas bana genom att bara vara tre slag efter. Individuellt var det Arningespelare i toppen på resultatlistan där Tommy G Fredriksson blev totalsegrare med fantastiska 65 slag netto före Sigge Bjerregaard med 69 slag. Den tredje bästa spelaren från Arninge som också presterade bättre än sitt handicap var Bruce Richardsson med 70 slag vilket räckte till en total femte plats. Grattis till dessa tre finfina prestationer men också till hela laget för en väl genomförd bortamatch.

Nu gör Seniorgolfen två veckors uppehåll och startar igen den 4 augusti med en lottad scramble för 4-mannalag innan nästa Antikrunda spelas den 11e.

Seniorkommittén

KONTAKTPERSONER SENIORKOMMITÉN

Jan Grönwall, Ordförande/Tävlingsansvarig  -  0703 468108   jan.gronwall@telia.com
Britt.Henningsson, webbansvarig -  0708 749423   britt.henningsson@gmail.com