Order of Merit regler 2021

Order of Merit gäller för medlemmar i Arninge Golfklubb.

Order of Merit är öppen för medlemmar i Arninge GK.

Vi tävlar under säsongen om att få åka med någon av våra pros på en tränings- och spelresa över en weekend i början av nästa säsong.. Med på resan åker totalvinnaren över säsongen, vinnaren av OoM finalen och ytterligare en spelare som deltar i finalen utses genom ”lucky draw”.

• Av Arninge GK:s klubbtävlingar 2021 ingår 11 st i årets Order of Merit. Se nedan vilka.
  • Kvalificering till finalen sker med poängberäkning. Se nedan hur poäng fördelas.
  • Placeringspoäng delas ut efter att spelare från andra klubbar är bortplockade ur resultatlistan för deltävlingen.
  • I tävlingar med flera klasser slås klasserna ihop till en klass vid fördelningen av OoM-poäng.
  • I par och lagtävlingar får båda i paret eller samtliga i laget den poäng som placeringen ger, ingen delning av poängen.
  • Ställer man upp som tävlingsledare i OoM tävlingar och inte deltar får man 10 poäng vid första tillfället och 5 poäng för varje efterföljande tävling.

Order of Merit finalen

• De 30 främsta på säsongens OoM lista får delta.
  • Vinnaren får åka med på vinnarresan.
  • Ytterligare en av deltagarna i finalen får genom en "lucky draw" åka med på vinnarresan.
  • Finalen spelas över 18 hål slaggolf med hcp. Ev. vinst kan inte överlåtas till annan person, utan går då vidare i placeringsordning.

Poängberäkning i varje deltävling OoM 2021.

Placering              Poäng

• 1                    15
  • 2                    13
  • 3                    11