Order of Merit regler 2021

Order of Merit gäller för medlemmar i Arninge Golfklubb.

Order of Merit är öppen för medlemmar i Arninge GK.

Vi tävlar under säsongen om att få åka med någon av våra pros på en tränings- och spelresa över en weekend i början av nästa säsong.. Med på resan åker totalvinnaren över säsongen, vinnaren av OoM finalen och ytterligare en spelare som deltar i finalen utses genom ”lucky draw”.

• Av Arninge GK:s klubbtävlingar 2021 ingår 11 st i årets Order of Merit. Se nedan vilka.
  • Kvalificering till finalen sker med poängberäkning. Se nedan hur poäng fördelas.
  • Placeringspoäng delas ut efter att spelare från andra klubbar är bortplockade ur resultatlistan för deltävlingen.
  • I tävlingar med flera klasser slås klasserna ihop till en klass vid fördelningen av OoM-poäng.
  • I par och lagtävlingar får båda i paret eller samtliga i laget den poäng som placeringen ger, ingen delning av poängen.
  • Ställer man upp som tävlingsledare i OoM tävlingar och inte deltar får man 10 poäng vid första tillfället och 5 poäng för varje efterföljande tävling.

Order of Merit finalen

• De 30 främsta på säsongens OoM lista får delta.
  • Vinnaren får åka med på vinnarresan.
  • Finalen spelas över 18 hål slaggolf med hcp. Ev. vinst kan inte överlåtas till annan person, utan går då vidare i placeringsord

Poängberäkning i varje deltävling OoM 2021.

Placering              Poäng

• 1                    15
  • 2                    13
  • 3                    11
  • 4                    10
  • 5                    8
  • 6                    7
  • 7                    6
  • 8                    5
  • 9                    4
  • 10                  3
  • 11                  2
  • 12                  2
  • 13                  2
  • 14-25             1

Följande tävlingar ingår i Order of Merit 2021:

16 Maj Arningematchen
6 Juni Nationaldagsscramblen
13 Juni Race to España
27 Juli Tisdagsslaget
28 Juli Onsdagsspecialen
29 Juli Torsdagspowern
30 Juli Fredagsbästisen
31 Juli Lördagsbogeyn
27 Augusti Aktieslaget
11 September Golfresan on Tour
26 September Avslutningebogeyn

Order of Merit – funktionärer

Tävling om att få åka med på vinnarresan.

Vilka får delta:

• Efter att ha arbetat av sina 6 timmar för att få tillbaka städdepositionen får alla som arbetat ideellt som funktionär, i kommittéer och i styrelsen chansen att vara med.
  • Ordförande i respektive kommitté utser 5 personer som varit extra aktiva under säsongen (ej ledamöter, de får vara med ändå). Gäller alla kommittéer utom hcp och lag, där endast ledamöterna får vara med.
  • Vinnaren av tävlingen får åka med på vinnarresan.
  • Funktionärsgolfen spelas över 18 hål slaggolf med hcp.
  • Ev vinst kan inte överlåtas till annan person, utan går då vidare i placeringsordning.

Hur rapportera

Respektive kommittéordförande rapporterar in till Lars Tingvall vilka funktionärer som ska vara med.