Om klubben

Arninge GK bildades den 19 dec 1988. Några av de som var initiativtagare och drivande från start var Gunnar Hedén, Sture Giertz, Christer Jörneskog och Tommy Jägenstedt. Målsättningen var att bilda en medlemsstyrd familjeklubb med hög finish och bra tillgänglighet.

Byggstarten försenades något på grund av finanskrisen i början av 90-talet vilket i efterhand kan anses tursamt då byggkostnaden annars sannolikt hade blivit väsentligt högre. Ett flertal arkitekter var inblandade i projekteringen av banan, bl.a. Jeremy Turner och Peter Nordwall. Den som slutligen fick uppdraget att rita banan var Björn Eriksson. Sedan starten har man gjort många löpande förbättringsinsatser bl.a. med hjälp av banarkitekten Christian Lundin.

Sommaren 1995 började man bygga de 6 första hålen vilka invigdes hösten 1996. Cirka ett år senare stod ytterligare 3 hål klara för spel och sommaren 1998 va banan färdigbyggd. Resultatet talar för sig själv där vi fått en mycket trevlig parkbana med ett vackert och centralt läge vid Ullnasjön. Samtidigt kunde man också börja spela på den nybyggda korthålsbanan. En utbyggnad till 27 hål var planerad från början men ströks senare.

1999 kunde det 700 kvm stora klubbhuset tas i bruk. Huvudsaklig arkitekt var Klas Sjöstrand, Sävsjö Trähus. Efter färdigställandet av parkeringsområdet och utbyggnaden av range och övningsområden under 2001 kunde man konstatera att Täby fått ytterligare en komplett golfanläggning med utmärkta träningsmöjligheter.

Genom att bygga anläggningen i flera steg med en grundläggande tanke på hög kvalitet men försiktig ekonomisk planering har anläggningen kunnat färdigställas i stort sett helt med medlemmarnas insatser i form av spelrätter och mycket ideellt arbete.

I slutet av 2007 fick klubben ett oväntat besked från kommunen. Man planerade byggnation av ett stort bostadsområde i Arninge och hade då ritat in ett hundratal lägenheter på hål 4-6. Detta ledde till en lång diskussion mellan klubben och kommunen som slutade med att klubben släppte en mindre del av banan mot att kommunen ersatte klubben ekonomiskt så man kunde anpassa banans sträckning till det nya bostadsområdet.

Något år senare byggdes tidigare hål 5 och 6 ihop och nuvarande hål 5 skapades. Ett nytt korthål - hål 8 byggdes och hål 9 fick en ny sträckning från tee. Resultatet blev mycket bra och samtidigt gjordes en större insats med ombyggnation av ett flertal tees, nytt övningshål mm. Arninge GK tillämpar hektometersystem för längdmarkering av tees. 

2010 utsågs Arninge GK till Sveriges mest juniorvänliga golfklubb! Klubben har också en golfshop med brett sortiment inklusive en modern golfstudio för test av klubbor och sving. Där möter du någon av våra PGA-pron som hjälper dig på alla sätt.

2019 Gick klubbens mångårige Klubbchef Lars Nordlöf i pension och ersattes av Lars Tingvall, fd Tourspelare, PGA-tränare och tidigare Klubbchef/VD på Täby GK. Under den tillströmmning av nya och gamla golfare som skedde under pandemin har klubben haft ett aktivt arbete för att rekrytera barn och ungdomar till sin uppskattade ungdomsverksamhet som idag har över 200 aktiva. 

För två år sedan beslutade Aninge GK att skapa en utveklingsplan för banan (Master Plan) tillsammans med golfkonsulten Magnus Sunesson. med målsättining att förfina och utveckla banan ytterligare utifrån följande prioriteringar:

 • Spelupplevelse
 • Renovering av bunkrar och tees
 • Speltempo
 • Naturupplevelse
 • Säkerhet

I princip samtidigt anställdes en ny banchef, Nathan Borlowen, tidigare verksam på Både Bro hof och Ullna GC. Sedan sitt tillträde på klubben har betyget i klubbens gäst och medlemsundersökning för banan i stort sett fördubblats! Snyggt jobbat Nathan och banteamet!

Vad har gjorts hittills?

 • Bunkerrenovering samt ändrad design hål 1
 • Bunkerrenovering samt ändrad design hål 3
 • Bunkerrenovering samt ändrad design hål 5
 • Bunkerrenovering samt ändrad design hål 7
 • Ändrad design hål 10
 • Bunkerrenovering samt ändrad design hål 13
 • Bunkerrenovering samt ändrad design hål 17

Vad återstår?

 • Renovering av återstående bunkrar. Vissa får ny design. 
 • Renovering av tees.
 • Utveckling av träningsområden. 

 Hjärtligt välkommen till Arninge GK!