Lite nyheter inför höstens annalkande

Banarbete

Hösten är här nu vilket innebär lite kortare dagar och kyligare väder men banan är fortfarande i väldigt bra skick. Den här veckan har vi haft frost på mornarna för första gången den här säsongen.

Hösten innebär även en del extra arbeten på banan för att kunna erbjuda en ännu bättre bana och finish till nästa säsong.

Vi kommer under kommande vecka lufta greenerna på hål 2 och 8. Vi kommer även inom kort att stödså och dressa samtliga greener.

De närmaste veckorna kommer vi även att börja torva av en del tees inför kommande renovering som kommer ske under oktober. Det gäller följande tees; hål 2 tee 47, hål 3 tee 47, hål 4 tee 61, hål 11 tee 53, hål 16 tee 47 samt hål 18 tee 53. Detta är ett första delprojekt i vårt arbete med att renovera banans tees och göra dem jämnare och tåligare. Den torv som vi tar bort från teena kommer att användas till att laga diverse skador på fairways.

Utöver detta kommer vi att anlägga en torvodling borta på gamla 57 tee på hål 11. Vi behöver en yta med greengräs för att kunna ta från när vi reparerar skador.

Bokade starttider

Vi vill åter lyfta fram frågan om bokade tider som inte utnyttjas. Det är väldigt viktigt att du bokar av tider som du inte kommer att använda. Vi har tyvärr problem med att tider som bokats inte nyttjas, vilket är oerhört irriterande eftersom det hindrar andra från att kunna spela. Det kan dessutom kosta oss pengar om det är gäster som vill spela. Så, min vädjan är att alla skall boka av sin tid när man vet att man inte kan spela. Det gäller även om ni t ex bokat en fyrboll men bara kommer 2 eller 3. Extra viktigt på helgerna eftersom vi i år upplever ett kraftigt ökat intresse att spela på Arninge.

Medlemserbjudande

Vi har just nu ett erbjudande som riktar sig till de som vill bli spelrättsägande medlemmar.  Boka medlemskapet för 2020 nu och spela resten av 2019 på köpet. Man går bara in på vår hemsida och klickar på bannern överst på förstasidan och anmäler sig som spelrättsmedlem. Erbjudandet gäller både fullvärdig- och vardagsmedlem. Vi ordnar medlemskapet direkt, sedan är det bara att börja spela! Blir du medlem nu så ingår även ett årskort i våra skidspår i vinter. (värde 1.200:-)