Information inför öppning av banan!

Här kommer vi att under de närmaste veckorna uppdatera information inför säsongsstarten

Shopen är öppen, nu 10-14 varje dag fram t o m 27 april. Ola, Lasse och George är dock ofta där tidigare, och senare. Fr o m den 28:e normala öppettider. Shopen är en av Stockholms största och mest välsorterade golfshopar. Ring 08-51551200 eller maila golfshoppen@arningegk.se om du har några frågor, vill boka lektioner mm 

Driving rangen är öppen dygnet runt. Köp bollkort eller poletter i shopen. Just nu krånglar bankkortläsaren men ny är beställd.

Korthålsbanan är öppen. Gratis för medlemmar, 100 kr i dagsgreenfee för gäster, 50 kronor för juniorer upp till 21 år. Greenfeekontroller sker löpande

Resturangen öppnar för lunch onsdag den 24 april, från kl 10.30 - 14.00. Fr o m den 28:e normala öppettider. Per med personal hälsar er alla välkomna till säsongen 2019

Puttingggreenen och övningshål är öppna

18 hålsbanan öppnar söndag den 28:e april. Tidsbokning via GIT är nu öppen. 

Ombyggnation av hål 5 pågår och är inne i sitt slutskede. Trots det omfattande arbetsområdet räknar vi med att arbeten är slutförda innan april månads utgång. Christian Lundin är arkitekten som ritat om hålet. Christian jobbar tillsammans med Henrik Stenson och är den som bl a ritat om Österåker banor. Entpreprenörer är Nelson & Vecchio är entreprenören. De är en av norra Europas mest anlitade golfbanebyggare med ett mycket gott rykte. Hålet byggs om i första hand för att öka säkerheten för de som bor närmast banan men hålet kommer också att bli bättre och vackrare med hög kvalitet. Fairway kommer attt torvas med start den 25:e april och beräknas ta cirka 4 dagar. Ruffarna kommer att sås. Tills torven växt fast och ruffarna blir spelbara kommer hålet att spelas kort, 80 meter. Det kommer att finnas tillfälliga scorekort och tillfällig slope. 

Vi har under många år erbjudit gratis vagnar för medlemmar och gäster. Vi har då köpt in bättre begagnade vagnar och dessutom haft vagnsponsorer. Vagnarna har blivit mer och mer slitna och vi har fått en hel del klagomål trots att de varit gratis.  Nu har vi investerat i helt nya trehjliga vagnar. Därmed kommer vi att som del allra flesta klubbar börja ta betalt. Det kommer att kosta 40 kr i hyra. Medlemmar kan kommer att kunna köpa ett rabattkort. Shopen har också några bra vagnar till bra priser så om du hellre vill äga än hyra vagn så passa på nu.

Onsdag den 24:e kommer vi att ha ett medlemsevent. Från 17 - cirka 18 kommer vi att få besök av representanter för whiskyproducenten Loch Lomond Distillery. De är de som nu under 5 år kommer att vara en av sponosrerna för British Open. På onsdag är alla medlemmar över 18 år välkomna att komma och provsmaka de officiella British Open whiskysorterna. De kommer att med orginalet av The Claret Jug, första priset när man vinner British Open. Den som bl a Henrik Stenson fick lyfta för några år sedan då han vann på Royal Troon. Passa på att ta en selfie med dig själv lyftande bucklan.

Vi har god tillströmning av nya medlemmar men vi har plats för fler. Läs om våra erbjudanden på vår hemsida.

Är du eller någon eller några du känner intresserade av att börja spela golf så passa på att boka in dig på en nybörjarkurs nu. Vi har ett väldigt bra erbjudande just ni. Kurs, medlemskap första året, rabatt i shopen, rangekort med många hinkar, erbjudande om ett mycket förmånligt lektionspaket mm

Var försiktig om du eller dina medspelare hookat eller slicat rejält, vi har nu inhägnat större delen av banan med elstängsel för att hålla vildsvinen bort. De som bökade upp mycket på framförallt hål 2 och 7 i höstas/vintras. Det är inte farligt att komma åt stängslet men man kan få en rejäl stöt. 

Vi har fler bokningar av företagsgolf och kompisgolf än förra året men fortfarande plats för fler. Är du/ni intresserade så kontakta kansliet.

Greenerna har klarat vintern bra, fairways har liksom nästan alla andra banor i Stockholm ganska många isbränneskador men några veckors värme och bevattning kommer sannolikt att göra gott. Städdag är lördag 9-15. Kom och träffa personal, styrelse, andra trevliga medlemmar och hjälp oss att göra banan ännu bättre inför säsongsstarten. Du kan förstås också jobba av städdepositionen. Per bjuder som vanligt på nåt att äta och stämningen brukar vara god. 

Vi har investerat en hel del i ombyggda tees, förbättrade dräneringar, olika finishåtgärder mm. Det ingår i planen att varje år göra banan ännu lite bättre. Till skillnad mot många andra klubbar har vi som ni vet goda möjligheter att vattna banan regelbundet. Nu kommer oroväckande rapporter återigen om låga grundvattennivåer och vissa bevattningsförbud men vi räknar med att även fortsättningsvis kunna erbjuda en grön bana. Apropå grönt jobbar vi regelbundet med miljöfrågor och gör löpnande genomgångar och försöker satsa ännu mer på miljö och hållbarhet.

Välkomna till säsongen 2019


Bengt Jönsson            Lars Nordlöf 

Ordförande                 Klubbdirektör

 

 

Kommentarer

Fler artiklar