Nu pågår ombyggnationen av hål 5.

Ombyggnationen startade en vecka tidigare än planerat! Det har varit perfekta förhållanden för att gräva och bygga om. Företaget som bygger om hålet har jobbat måndag-lördag de sedan slutet av mars. Arbeten skall avslutas i slutet av april.

På bilden nedan ser du hur hålet kommer att ändras. Hålet flyttas till vänster, bort från husen som ligger på höger sida. Dammen mellan hål 4 och 5 blir större (och snyggare) och de två fairwaybunkrarna flyttas från vänster sida till höger samtidigt som den stora bunkern på högersidan tas bort. Nedre delen av kullen halvvägs på hålet till vänster blir rensad och sådd. Därmed blir det mindre letande där och snabbare spel. Tees och fairway torvas medan ruffen kommer att sås. Finishen på hålet blir klart bättre. De första veckorna av säsongen kommer hålet att spelas som ett korthål, cirka 80 meter. Bra tillfälle att göra HIO!. 

Arkitekt är Christian Lundin som bl a jobbar med Henrik Stenson Golf Design. Entreprenörer är Nelson & Vecchio, en av norra europas mest anlitade och respekterade golfbanbyggare.

Klicka på bilden så ser du förändringen av hålet. 

Kommentarer