Presentation av klubbens nya banchef

Nathan Borlowen

Arninge Golfklubb har glädjen att presentera Nathan Borlowen som klubbens nya banchef. Han kommer ursprungligen från England och har stor  erfarenhet av golfbaneskötsel såväl praktiskt som teoretiskt och tar med sig värdefull kunskap och erfarenheter från sin tidigare karriär in i sin nya roll på Arninge Golfklubb.

Nathan har dessutom en bakgrund som tävlingsspelare vilket bidrar till en bred förståelse även för spelarens perspektiv när det kommer till skötsel och presentation av banan.

Nathan är R&A stipendiat och har arbetat på välkända golfklubbar med en stor variation av grässorter och klimat som:

• Mellion Golf & Country club i Storbritannien
  • St Andrews Beach i Melbourne Australien
  • Bro Hof Slott GC
  • Ullna Golf & Country Club

Utöver uppdragen på dessa klubbar har han även arbetat på bevattningsföretaget Rainbird. Nathan kommer att fokusera på utveckling samt  underhåll av banan för en ännu bättre spelyta och spelupplevelse.

En personlig hälsning från Nathan

"Jag är verkligen glad över att vara en del av Arninge Golfklubbs stab och ser mycket fram emot att gå in i rollen som Course Manager i januari 2022. Golfbanan har stor potential och min ambition är att tillsammans med banskötselteamet fortsätta förbättra spelytorna samt implementera en långsiktig plan för att utveckla banan. Jag planerar att sammanställa månatliga banrapporter som alla medlemmar kan ta del av. Med hjälp av dessa kan ni följa uppdateringar och ta del av så mycket information som möjligt om vad som sker på banan.

Jag vill önska er alla en god jul & gott nytt år och ser fram emot att träffa er alla när golfsäsongen drar igång igen!”

Hälsningar Nathan.