OOM regler 2019

Order of Merit gäller för medlemmar i Arninge Golfklubb.

Vi tävlar under säsongen om att få åka med någon av våra pros på en tränings- och spelresa i början av nästa säsong.. Med på resan åker totalvinnaren av säsongen, vinnaren av OoM finalen och vinnaren av OoM funktionärer.

• De allra flesta tävlingar som finns i tävlingsbroschyren för, inklusive första dagen i öppna KM, ingår i OoM. Undantagna är KM klass, Hjärtslaget och Damsvingen.
  • Kvalificering till finalen sker med poängberäkning. Se nedan hur poäng fördelas.
  • Placeringspoäng delas ut efter att spelare från andra klubbar är bortplockade.
  • I tävlingar med flera klasser slås klasserna ihop till en klass vid fördelningen av OoM-poäng.
  • I par och lagtävlingar får båda i paret eller samtliga i laget den poäng som placeringen ger, ingen delning av poängen.
  • Alla som tävlar får OoM-poäng oavsett om de har EGA Tävlingshandicap eller inte. Dock måste man ha ETH på finaldagen för att få spela finalen.
  • Ställer man upp som tävlingsledare och inte deltar får man 10 poäng vid första tillfället och 5 poäng för varje efterföljande tävling, under förutsättning att tävlingarna ingår i OoM.

• Order of Merit finalen
  • De 30 främsta på säsongens OoM lista får delta.
  • Vinnaren får åka med på vinnarresan.
  • Finalen spelas över 18 hål slaggolf med hcp.
  • Villkoret för att få vara med och spela finalen är att man har EGA Tävlingshandicap. Ev. vinst kan inte överlåtas till annan person, utan går då vidare i placeringsordning.

• Order of Merit – funktionärer / Vilka får delta:
  • Efter att ha arbetat av sina 6 timmar för att få tillbaka städdepositionen får alla som arbetat ideellt som funktionär, i kommittéer och i styrelsen chansen att vara med.
  • Ordförande i respektive kommitté utser 5 personer som varit extra aktiva under säsongen (ej ledamöter, de får vara med ändå). Gäller alla kommittéer utom hcp och lag, där endast ledamöterna får vara med.
  • Vinnaren av tävlingen får åka med på vinnarresan.
  • Funktionärsgolfen spelas över 18 hål slaggolf med hcp.
  • Ev. vinst kan inte överlåtas till annan person, utan går då vidare i placeringsordning.

Poängberäkning i OoM under året.

• Placering                 Poäng
  • 1                              15
  • 2                              13
  • 3                              11
  • 4                              10
  • 5                              8
  • 6                              7
  • 7                              6
  • 8                              5
  • 9                              4
  • 10                            3
  • 11                            2
  • 12                            2
  • 13                            2
  • 14-25                      1

Order of Merit – funktionärer

Tävling om att få åka med på vinnarresan.

Vilka får delta:

• Vinnaren av tävlingen får åka med på vinnarresan.
  • Funktionärsgolfen spelas över 18 hål slaggolf med hcp.
  • Ev vinst kan inte överlåtas till annan person, utan går då vidare i placeringsordning.

Hur rapportera

Respektive kommittéordförande rapporterar in till Lasse Nordlöf vilka funktionärer som ska vara med.